Перша річниця двох подій

2020-04-02

/Files/images/zavod/IMG_6412Р.jpg

/Files/images/zavod/НатаЛюдаЯ_1.jpgОстанні хвилини на рідному заводі. (Світлина Калити Н.П.,01.04.2019р)Вчора минув рівно рік, як закінчилася моя майже піввікова трудова біографія на нинішньому ТОВ «Завод «Ізумруд». І в цей же день було вирішено відкрити на нашому сайті нову сторінку «50-річчя «Ізумруду». Адже, з дня відкриття в 1969 році тодішньої Київської фабрики по виробництву діамантів, за півсторіччя його діяльності тут працювали уродженці села Сахутівки, земляки з Корюківшини та багатьох районів Чернігівської області. Була розроблена структура цієї досить об’ємної сторінки. В семи основних підрозділах групується інформація по датах - назвах нашого підприємства за його 50-літню історію. Кожен з основних підрозділів має поки що відповідні сторінки «Події», «Персоналії» та «Галереї світлин». Пізніше до семи основних підрозділів була додана сторінка «Посилання на фахові сайти».

/Files/images/zavod/IMG_6120Р.jpgПерше інтерв’ю для нової сторінки сайту 2 квітня 2019 року було взяте у колишнього генерального директора підприємства Нєнова Миколи Матвійовича і опубліковане, як біографія, в першому підрозділі «Діамантова фабрика» / «Персоналії» / «Нєнов М.М.». Передані ним для сайту світлини були перезняті, оцифровані-відредаговані, та деякі з них також розміщені в тому ж підрозділі «Діамантова фабрика» / «Галерея світлин» / «З архіву Нєнова М.М.». З того часу і почалося більш-менш регулярне наповнення актуальною інформацією нової сторінки «50-річчя «Ізумруду» сайту «Сахутівська школа та сахутівці».

За рік існування сторінка та її архів поповнилися багатьма історичними матеріалами про життя та діяльність нашого підприємства з початку його будівництва до сьогоднішніх днів. Значну допомогу в цій нелегкій клопіткій роботі нам надає досить активна (більше 500 учасників) ФейсБучна група "Бриллиантовая фабрика 50 лет г. Киев 1969 - 2019 гг.", відкрита в середині квітня минулого року бувшим працівником заводу Павленком Миколою Івановичем з досить активними модераторами Черняк Валентиною Яківною та Марадудіною Світланою Анатоліївною. Окрема подяка начальнику ВКТЗ ТОВ "Завод "Ізумруд" Калиті (Макаровій) Людмилі Василівні та багатьом бувшим і нинішнім працівникам підприємства за зберігання, збір і публікацію рідкісних архівних світлин та інших документів. Наш сайт також не стоїть осторонь від діяльності цієї групи: постійно розміщуємо там цілі збірки ексклюзивних фотосвітлин зі своїх архівів, ділимось спогадами, ведемо переписку, заохочуємо нових учасників до групи тощо.

Історія нашого підприємства – це історія частинки чи цілого життя кожного з нас. То ж залишимо її на згадку прийдешнім поколінням. Тільки той, хто не забуває свого минулого, має право на щасливе майбуття.

Кiлькiсть переглядiв: 132

Коментарi