Книга про Корюківщину

2020-04-06

/Files/images/krekoten/КнигаІсторія_1.jpg

/Files/images/krekoten/НауменкоАндрій_2.jpgСім років своєї творчої клопіткої праці науковий співробітник Корюківського історичного музею Науменко Андрій Миколайович сконцентрував в унікалній книзі «Історія населених пунктів Корюківського району Чернігівської області», яка вийшла з друку в кінці березня місяця цього року.

/Files/images/krekoten/НауменкоАндрій_4.jpg/Files/images/krekoten/НауменкоАндрій.jpgДиректорка місцевого історичного музею Людмила Олексіївна Бабич називає творіння свого співробітника «Енциклопедією Корюківського району». Книга вийшла тиражем 200 примірників. Надрукована вона у чернігівському видавництві «Десна Поліграф» коштом Корюківської міської ради. Вартість проєкту – близько 30 тисяч гривень. Презентація книги відтерміновується на невизначений період через загальнодержавний карантин. Але вона неодмінно відбудеться – стверджують у Корюківському історичному музеї. Примірники книги обов`язково надійдуть в усі бібліотеки Корюківщини.

Андрію Науменку – 43 роки. Родом з сусіднього району, міста Семенівки. За фахом – вчитель історії та народознавства. З 1998 по 2009 рік Андрій Миколайович вчителював у Брецькій ЗОШ І-ІІ ст. на Корюківщині. Останні сім років працює науковим співробітником Корюківського історичного музею. Разом з сім`єю проживає у Корюківці. Батько трьох дітей – двох студентів і школярки.

Андрій Миколайович вдячний усім, хто причетний до виходу у світ книги «Історія населених пунктів Корюківського району Чернігівської області». Визнає: найважчим був останній рік, коли зібрані матеріали треба було скомпонувати у книжку. Дуже допомагали мої колеги, вдячний їм усім – Андрій Науменко. Дякує Андрій директору музею Людмилі Бабич, яка займалася пошуком фотоілюстрацій. І своїй дружині Тетяні, філологу за фахом, яка активно правила нариси, особливо перші. Нині Андрій Науменко працює над новим проєктом, який, можливо, колись теж набуде друкованої форми, – історія Киселівської сотні 18 століття.

На нашому сайті вже неодноразово подавались посилання та публікувались історичні нариси про навколишні села цього талановитого і плідного автора, а от зовсім недавно він порадував усіх давно очікуваними кортенькими оповідями про нашу рідну Сахутівку з Самсонівкою, Костючки з Кугуками, досить докладно спинився на історії села Тютюнниці.

Світлини Наталії Рубей з Корюківки. Інформація з різних сайтів Internet.

Кiлькiсть переглядiв: 265

Коментарi