Мій найдорожчий ЮВІЛЕЙ!!!

2019-12-22

/Files/images/Завод 70-хР.jpg

Сьогодні, 22 грудня, виповнюється рівно 50 років, як почався мій перший робочий день на тодішній Київській фабриці по виробництву діамантів. А 1 квітня 2019 року в останьє переступив поріг ТОВ «Завод «Ізумруд», пропрацювавши на ставшому рідним підприємстві 49 років 3 місяці та 10 днів, трішечки не «дотягнувши» до його славного 50-річного Ювілею.

В п'ятницю, 19 грудня 1969-го, на Миколая, вперше прийшов до фабричного відділу кадрів. Моїм оформленням на роботу займалась тодішня інструктор ВК Сидоренко (Химич) Рита Платонівна. Після бесіди з заступником директора по кадрам і побуту Ніколаєнком Юрієм Гнатовичем був зачислений в групу учнів-оганувальників алмазів у діаманти та отримав місце у гуртожитку. Без традиційної місячної перевірки і ще не маючи перепустки, з понеділка приступив до роботи-навчання. Моїми наставниками-інструкторами були Валентина Мінченкова, а потім Віталій Кущ. Значну допомогу в процесі швидкого освоєння досить специфічного процессу огранування надали сусід по 314 кімнаті Віктор Котусєв та його товариші-смоляни Анатолій Сидоров і Олександр Попенков. Дякуючи їм та своїй наполегливості на початку березня 1970 року достроково успішно здав екзамени та був направлений гранувальником 4-го розряду на дільницю № 9 цеху № 2 до майстра Капустіна Владлена Леонідовича.

Маючи до приходу на завод за плечами 4 роки навчання в Ірпінському індустріальному технікумі, диплом техніка-технолога з відзнакою, службу в Війсково-Морському флоті та досить високі показники в роботі огранувальника, в середині серпня 1970-го перейшов на посаду інструктора виробничого навчання…

Працював майстром дільниці, технологом, інженером-технологом усіх категорій, начальником технологічного бюро,технічним керівником, головним технологом виробничого об'єднання, провідним інженером-технологом. Отримав без відриву від виробництва вищу освіту інженера-електрика з інформаційно-вимірювальної техніки. Останні два десятиліття був провідним інженером-електроніком засобів обчислювальної техніки, але постійно мав зв’язок з основним виробництвом, з технологічним процессом переробки алмазної сировини в діаманти, з контролем якості готової продукції тощо.

З початку квітня поточного року на своєму шкільно-сільському сайті «Сахутівська школа і сахутівці» http://www.sahutivka-zosh.edukit.cn.ua/50-richchya_izumrudu/ відкрив цикл сторінок «50-річчя «Ізумруду». Багато своєї архівної фото-інформації з життя заводу та заводчан виставляю на сторінці www.facebook.com/groups/2333836593496147/в Фейсбуці.

Мінялись назви підприємства, мінялись численні посади; були часи злетів та перемог, роки роботи практично без зарплати, але палка відданість рідному заводу і надія на краще залишаються на все життя.

Кiлькiсть переглядiв: 93

Коментарi